Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Το τρως και βγάζεις φλόγες



Το παραπάνω είναι σχήμα λόγου, αλλά δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, αφού το φυστικοβούτυρο για το οποίο γίνεται η αναφορά είναι κάτι παραπάνω από καυτό.


Βλέπετε οι υπεύθυνοι της εταιρείας Firebox αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν στο εμπόριο ένα φυστικοβούτυρο με γεύση τσίλι, μόνο που το παράκαναν. Και αυτό για τι το συγκεκριμένο προϊόν έχει στα συστατικά του μεγάλη ποσότητα καψαϊκίνης, που είναι το στοιχείο που παρέχει τη θερμότητα μέσα σε ένα τσίλι.

Έτσι στην κλίμακα Σκόλβιλ, που μετράει τη θερμότητα στο τσίλι, το συγκεκριμένο φυστικοβούτυρο φτάνει στο 12,000,000, ενώ το ανώτερο επιτρεπτό όριο για το νόμιμο σπρέι, αλλά και το πιο καυτό τσίλι στον κόσμο, το Moruga Scorpion φτάνει στο 2,000,000.

Χρειάστηκε ειδική άδεια για να μπορέσει να παραχθεί σε εργοστάσιο, ενώ απαγορεύεται η κατανάλωσή του από μικρά παιδιά και ηλικιωμένους. Όπως τόνισε ο Μπεν Ρέντχεντ που κατασκεύασε το «Instant Regret» (Μετανιώνω Άμεσα), ακόμη και στις δοκιμές του προϊόντος, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα.

Πάντως, το φυστικοβούτυρο πωλείται στη Βρετανία προς επτά λίρες το βάζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου