Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η θέληση είναι το μεγαλύτερο κίνητρο



Ένας ηλικιωμένος Αμερικανός πολίτης που ζει στα σύνορα της Νέας Υόρκης με τη Βοστώνη ολοκλήρωσε ένα εγχείρημα που ξεκίνησε πριν από σχεδόν πέντε χρόνια. Παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει με την υγεία του κατάφερε να γράψει σε χειρόγραφο ολόκληρη τη Βίβλο.


Ο Φίλιπ Πάτερσον που είναι συνταξιούχος σχεδιαστής εσωτερικών χώρων, ξεκίνησε το 2009 έπειτα από παρότρυνση ενός συνεργάτη του, του Μουσουλμάνου Μοχάμεντ, να γράφει τη Βίβλο. Το όλο εγχείρημα καθυστέρησε, αφού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Έχει AIDS και αναιμία, ωστόσο σε κανένα σημείο δε θέλησε να τα παρατήσει.

Χρησιμοποιούσε ένα στυλό «Pigma Micron» και ασχολούνταν επί 14 ώρες καθημερινά με τη συγγραφή της Βίβλου. Όπως τόνισε κι ο ίδιος ένιωθε κάτι περίεργο όλο αυτό το διάστημα και το όλο εγχείρημα τον επηρέασε θετικά στη ζωή του.


Τελείωσε τις τελευταίες γραμμές της Αποκάλυψης, πριν από λίγες μέρες στον Πρεσβυτεριανό Ναό του Αγίου Πέτρου στο Σπένσερταουν της Νέας Υόρκης μπροστά σε 125 πιστούς.

Ο 63χρονος άνδρας τόνισε πως κάθε στιγμή άξιζε τον κόπο. Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και τον έχουν αναγκάσει να στηρίζεται στους τοίχους και να περπατάει, χρησιμοποιώντας πατερίτσες για να μετακινείται ακόμη και μέσα στο σπίτι του, θα συνεχίσει να προσφέρει στην κοινότητα.

Φυσικά, παραχώρησε ως δώρο τη χειρόγραφη Βίβλο των 2.400 σελίδων ή αν προτιμάτε 788.280 λέξεων, αντίγραφο της έκδοσης του 1611 στο Ναό του Αγίου Πέτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου