Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Αυτοκτόνησε για να ζήσει ο αδερφός τουΕίναι στιγμές που ο ανθρώπινος νους αδυνατεί να συλλάβει τη σημασία μιας είδησης και τις προεκτάσεις αυτής, αφού του γεννάει πολλά και διαφορετικά συναισθήματα.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο νεαρός που αυτοκτόνησε, προκειμένου να δώσουν το νεφρό του στον αδερφό του, ο οποίος έπασχε από σπάνια ασθένεια.

Τα δύο αδέρφια έπασχαν από ουραιμία, ασθένεια που οδηγεί στη νεφρική ανεπάρκεια. Είχαν έντονους πόνους και τα οικονομικά τους ήταν χάλα.

Οι γονείς τους είχαν πουλήσει όλα τα υπάρχοντα τους, για τη νοσηλεία των δύο παιδιών. Ωστόσο, δεν μπορούσαν να δωρίσουν τα δικά τους νεφρά, αφού είναι μεγάλης ηλικίας και βαριά άρρωστοι.

Ο 18χρονος βρισκόταν σε απόγνωση και θέλοντας να σώσει τη ζωή του αδερφού του, αυτοκτόνησε. Το σημείωμα που βρέθηκε στην τσέπη του έγραφε: « Μαμά και μπαμπά λυπάμαι, αλλά έπρεπε να το κάνω αυτό για να σώσω τον αδερφό μου.»

Άλλη μία σημείωση απευθυνόταν στον αδερφό του, λέγοντας πως ο ίδιος θα νιώθει ευτυχής εκεί που θα είναι, αν αυτός καταφέρει να γίνει καλά.

Ο 20χρονος χειρουργήθηκε με επιτυχία και αναρρώνει, αλλά δήλωσε πως του λείπει πολύ ο αδερφός του, τον ο ποίο θα αγαπάει, θα ευχαριστεί και θα θυμάται για πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου