Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Αστυνομικός συνέλαβε βρέφος για...ανθρωποκτονία



Ένας Πακιστανός αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, όταν αποφάσισε να συλλάβει ένα βρέφος εννέα μηνών και να το παραπέμψει σε δίκη με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.


Ο Μοχάμαντ Μούσα, συνελήφθη στις αρχές Φεβρουαρίου μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του, με την κατηγορία ότι εκτόξευσε πέτρες εναντίον υπαλλήλων μιας εταιρείας φυσικού αερίου, ενώ αυτοί προσπαθούσαν να εντοπίσουν σπίτια με «πειραγμένους» καταμετρητές.

Το περιστατικό σημειώθηκε στα προάστια της Λαχόρης. Ο αστυνομικός Κασίφ Μουχάμαντ χαρακτήρισε τις αντιδράσεις των κατοίκων «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Στη αναφορά του γίνεται λόγος για ενέργειες 30 ατόμων, μεταξύ των οποίων και το μωρό, που εμφανίστηκε πράγματι ενώπιον των δικαστών, στην αγκαλιά του παππού του, κλαίγοντας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Ο παππούς Μοχάμαντ Γιασίν, τάιζε τον εγγονό του με το μπιμπερό, προσπαθώντας να τον ηρεμήσει, ενώ ήταν έξαλλος με αυτό που συνέβαινε. Ο δικαστής έθεσε σε διαθεσιμότητα τον αστυνομικό και διέταξε την απελευθέρωση του μωρού, το οποίο όμως, για τυπικούς λόγους θα πρέπει να παρουσιαστεί άλλη μία φορά στο δικαστήριο μέσα σε μία εβδομάδα.

Βάσει νόμου μπορούν να παραπεμφθούν σε δίκη ανήλικοι από την ηλικία των 7 ετών και αυτό μόνο για περιπτώσεις τρομοκρατίας, ειδάλλως θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου