Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

Γέφυρα από πλαστικά μπουκάλια«Τα πλαστικά μπουκάλια δεν πρέπει να καταλήγουν στο νερό». Αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει η περιβαλλοντική οργάνωση «EcoStuff Romania».


Για αυτό αρκετά μέλη της μαζεύτηκαν στο κανάλι του ποταμού Μπέγκα, στην πόλη Τιμισοάρα της δυτικής Ρουμανίας και χρησιμοποίησαν 104.502 μπουκάλια προς απόρριψη, σε αυτοσχέδια γέφυρα.

«Επιθυμούμε να υπάρξει περισσότερη ευαισθητοποίηση για τις τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων που πετιούνται καθημερινά στα ποτάμια και στους ωκεανούς. Θέλουμε να αναγνωριστούμε από το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη γέφυρα που δημιουργήθηκε ποτέ από πλαστικά μπουκάλια», σχολίασαν τα μέλη της οργάνωσης.

Περισσότεροι από 500 εθελοντές εργάστηκαν για διάστημα μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων, συλλέγοντας πλαστικά μπουκάλια και συνδέοντας τα με σύρμα.

Στο κάτω μέρος της γέφυρας τοποθετήθηκαν ξύλινες σανίδες, ενώ απαγορευόταν να πλησιάσουν γυναίκες που φορούν παπούτσια με τακούνια και ασυνόδευτα παιδιά.

Η γέφυρα έχει σκάλες, κιγκλιδώματα, φωτίζεται τη νύχτα, και τις επόμενες δύο εβδομάδες έχουν προγραμματιστεί στην περιοχή συναυλίες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου