Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Δεν σεβάστηκε τον χώρο, αλλά τη γλίτωσε



Ο λόγος για ένα νεαρό, ο οποίος βρέθηκε σε βουδιστικό ναό στην Κίνα και άρχισε να χτυπάει έντονα και συνεχόμενα μαζί με φίλους του εκδρομείς μια καμπάνα. Τελικά, αυτή έπεσε πάνω του, αλλά απλώς τον σκέπασε κι έτσι τη γλίτωσε.


Ο νεαρός Λιν Γουάνγκ είχε βρεθεί στον περιβάλλοντα χώρο του μοναστηριού στη Σαντόνγκ, μαζί με φίλους του που είχαν πάει εκδρομή στην ανατολική Κίνα. Σε κάποια στιγμή συγκεντρώθηκαν γύρω από μια παλιά καμπάνα βάρους δύο τόνων και άρχισαν να την χτυπούν με έντονο ζήλο.

Το αποτέλεσμα, ήταν να λασκάρουν οι βίδες από το στήριγμα και η χάλκινη καμπάνα να πέσει, σκεπάζοντας το νεαρό. Οι φίλοι του κατατρόμαξαν, ωστόσο ο Λιν Γουάνγκ δεν έπαθε το παραμικρό. Χρειάστηκε όμως να περάσουν δύο ώρες για να τον απεγκλωβίσουν. 


Ο νεαρός παρέμενε αμετανόητος, λέγοντας πως η καμπάνα είναι για να την χτυπούν και πως θα έπρεπε να τη συντηρούν καλύτερα για να μην κινδυνεύει να πέσει. Ο εκπρόσωπος του μοναστηριού παρέμεινε ψύχραιμος παρά την αναστάτωση που διατάραξε το ήσυχο κλίμα στον ιερό χώρο και ζήτησε περισσότερο σεβασμό, ενώ επεσήμανε πως ο νεαρός στάθηκε τυχερός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου