Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Απίστευτη τεμπελιά και ανευθυνότητα



Ο τίτλος της είδησης αναφέρεται στην επιλογή που έκαναν οι εργάτες του δημοσίου στη Ρουμανία προκειμένου να «ξεμπερδέψουν» με την υπόθεση των έργων βελτίωσης του οδικού δικτύου. Αντί να γεμίσουν την άσφαλτο με μπετόν, την έβαψαν με άσπρη μπογιά.


Ατελείωτα είναι τα παράπονα των οδηγών, αλλά και των περαστικών σε πολλούς δρόμους του Βουκουρεστίου και άλλων περιοχών της Ρουμανίας. Εδώ και τρία χρόνια ακούν μόνο υποσχέσεις για έργα συντήρησης και βελτίωσης στο οδικό δίκτυο, αλλά δε βλέπουν τίποτα. Η τελευταία εξέλιξη εξελήφθη ως κοροϊδία και εμπαιγμός.

Σύμφωνα με τα παράπονα των περισσοτέρων οι συγκεκριμένοι δρόμοι βρίσκονται σε κάκιστη κατάσταση εδώ και τρία χρόνια και το μόνο που γίνεται, είναι μπαλώματα. Το Βουκουρέστι έχει ψηφιστεί ως η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με το χειρότερο οδικό δίκτυο, ενώ οι περισσότεροι δρόμοι στη Ρουμανία αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Οι κύριες αιτίες είναι οι βαριές χιονοπτώσεις και οι μεγάλες πλημμύρες. Η απάντηση των υπευθύνων είναι πως δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για να γίνουν τα ενδεδειγμένα έργα βελτίωσης και συντήρησης και πως το πρόβλημα διογκώνεται λόγω της χρήσης αρότρων και άλλων μηχανημάτων για τον καθαρισμό των δρόμων από τα χιόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου