Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Απίστευτο σκηνικό σε τουρνουά σκάκι



Το φινάλε ενός τουρνουά σκάκι που διοργανώθηκε στη Ιρλανδία είχε περιπετειώδες τέλος, μόνο που δεν αναφερόμαστε στο σασπένς του εν λόγω παιχνιδιού, αλλά στην παρέμβαση της αστυνομίας.


Ο 47χρονος Ρουμάνος Γκαμπριέλ Μίρζα βρισκόταν κοντά στο να κερδίσει το «Cork Congress Chess Open», αλλά υπολόγιζε χωρίς την πανουργία του 16χρονου αντιπάλου του. Εν τέλει, ο 47χρονος αποβλήθηκε από το τουρνουά, αφού αντέδρασε βίαια, όταν ανακάλυψε πως ο μικρός τον έκλεβε.

Τι είχε συμβεί; Ο νεαρός πήγαινε συχνά πυκνά στην τουαλέτα, κατά τη διάρκεια της παρτίδας, κάτι που πονήρεψε και εξόργισε τον κύριο Μίρζα. Σε κάποια στιγμή, τον ακολούθησε και τον έπιασε να ελέγχει τις κινήσεις του στο σκάκι μέσω μιας συσκευής «android». Αμέσως τον τράβηξε έξω με τη βία και τον κατήγγειλε.

Όμως, αυτή του η πράξη, οδήγησε τους υπευθύνους να τον αποκλείσουν από το τουρνουά, ενώ επενέβη και η αστυνομία, προκειμένου να τηρηθεί η τάξη. Ο 47χρονος συνελήφθη, επειδή δεν έγινε πιστευτός αρχικά, μιας και δεν είχε κάποιον μάρτυρα. Έπειτα από αμοιβαίες εξηγήσεις, αφέθηκε ελεύθερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου